Kort nieuws Binnenland

Agent niet verplicht leven te wagen

Rotterdam. Het Openbaar Ministerie in Rotterdam gaat niet tot vervolging over van de agenten die aan de kant bleven staan terwijl een drenkeling in het koude water lag. Pagina 7

Stekelenburg gaat bij AS Roma spelen

Rotterdam. Maarten Stekelenburg (28) vertrekt definitief naar de Italiaanse voetbalclub AS Roma. De keeper van Ajax en het Nederlands elftal tekent in Rome een vierjarig contract. Gisteravond liet Ajax op de website weten „in hoofdlijnen” overeenstemming met de Romeinse club te hebben bereikt over de transfer.

‘Hypotheeknorm van banken gaat te ver’

Rotterdam. Banken en verzekeraars gaan te ver bij de aanscherping van de hypotheeknormen per 1 augustus. Dat vindt het Waarborgfonds Eigen Woningen dat huizenbezitters de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) verstrekt. Vanaf maandag kunnen huizenkopers een hypotheek van maximaal 106 procent van de marktwaarde van de woning krijgen. Economie pagina 4

Schadevergoeding voor rancuneuze recensie

Londen. De Canadese schrijfster en kunsthistorica Sarah Thornton heeft van een Londense rechter 74.000 euro schadevergoeding gekregen vanwege rancune en feitelijke onjuistheden in een kritiek over haar boek in de Daily Telegraph. Het betreft Thorntons boek Seven Days in the Art World (in het Nederlands verschenen bij de Bezige Bij als Art. Achter de schermen van de kunstwereld). De Daily Telegraph gaat in beroep.