‘Communicatiesysteem hulpdiensten vaak plat bij updates’

Het communicatiesysteem voor hulpdiensten C2000 ligt regelmatig korte of langere tijd plat voor updates. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

Een reservesysteem is er niet, waardoor hulpverleners in de regio alleen telefonische met elkaar in contact kunnen komen. Burgemeesters luiden de noodklok over het gevoelige systeem. In sommige regio’s wordt C2000 om de paar weken bijgewerkt. Per keer is het systeem dan vijf minuten tot anderhalf uur uit de lucht.

Burgemeesters zijn bij calamiteiten eindverantwoordelijk voor de werking van het systeem in hun regio. In de krant noemt burgemeester Coert van Ee van de gemeente Zederik het onacceptabel dat het systeem af en toe plat ligt. Hij krijgt steun van zijn collega’s in de regio Zuid-Holland Zuid en in de regio Rotterdam-Rijnmond. Van Ee bespreekt de problemen volgende week tijdens een overleg van de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.