Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Zeker 16 doden bij mijnexplosie in oosten Oekraïne

Bij een explosie in een kolenmijn in het oosten van Oekraïne zijn zeker zestien mijnwerkers om het leven gekomen. Drie mensen raakten gewond en negen worden er vermist.

Internationale persbureaus melden dat de explosie zich op 915 meter diepte voordeed rond twee uur vannacht lokale tijd. Het ministerie van Noodgevallen zegt dat de oorzaak van de explosie onderzocht wordt.

De Sukhodilska-Oost mijn in Lugansk is sinds 1980 in gebruik. Vorige maand brak er nog een brand uit maar daarbij raakte niemand gewond. Mijnen in Oekraïne staan bekend om hun onveilige situaties door slecht onderhoud en gedateerde uitrusting.