Weer

Augustus komt met een zomerse opening op de proppen. Een verademing na een extreem natte julimaand. Gisteren kwam het op diverse plaatsen voor de zoveelste keer deze maand tot wolkbreuken en wateroverlast. In delen van Gelderland en Utrecht viel meer dan 50 mm regen. Voor de stortbuien werd het op een enkele plek overigens voor het eerst deze maand zomers warm met 25 graden.

Inmiddels zitten we in beduidend koelere lucht. Een noordwestenwind voert ook morgen vochtige en koele lucht vanaf zee aan. Het is bewolkt, plaatselijk valt een spatje motregen, en met temperaturen van slechts 16 of hooguit 17 graden is het erg fris. De noordwestenwind is meest matig. Zondag staat met een noordwestelijke stroming de deur nog steeds open voor wolkenvelden van de Noordzee. In de namiddag klaart het langs de kust op en ’s avonds komt de zon ook landinwaarts misschien nog net even door. Het wordt een graad of 18.

Augustus begint maandag met aangenaam zomerweer. De zon schijnt vrij uitbundig en het wordt ruim 20 graden. Dinsdag en woensdag wordt het zomers warm, woensdag zelfs 25 tot 28 graden. Pas op donderdag worden regen- en onweersbuien verwacht.