Marechaussee schiet man neer op Eindhoven Airport

De politie heeft de hoofdingang van Eindhoven Airport afgezet. Foto Twitpic / @BiosEhv

Een medewerker van de marechaussee heeft vrijdagochtend op Eindhoven Airport een 30-jarige Pool neergeschoten. De man, die dreigde met een mes, is met onbekend letsel afgevoerd naar een ziekenhuis. Dat zegt een woordvoerder van de marechaussee tegen persbureau Novum.

Over de achtergrond van het incident is nog niets bekend, maar de marechausseemedewerker zou door de man met het mes zijn bedreigd. Volgens RTL Nieuws zouden er 7 tot 8 schoten zijn gelost. Het Eindhovens Dagblad meldt dat de politie eerst met rubberkogels schoot. Toen de man alsnog wilde weglopen schoot de politie met scherp.

Op onderstaande beelden zijn vier van de schoten te horen.

Het vliegverkeer ondervindt geen hinder van het incident, laat een woordvoerder van Eindhoven Airport weten. “Operationeel zijn er geen gevolgen.”

Op Twitter zijn ook de eerste foto’s opgedoken. Bekijk ook onderstaande video van de aanhouding.

    • Lex Boon