Ook civiele procedure tegen DSK

Nafissatou Diallo, a 32-year-old Guinean immigrant, who accused former IMF head Dominique Strauss-Kahn of sexual assault, speaks at press conference on July 28, 2011 at the Christian Cultural Center in Brooklyn, New York. Diallo thanked the leaders in the African community who have supported her since the alleged attack by Strauss-Kahn. Diallo revealed her identity on July 24 for the first time since accusing Strauss-Kahn of forcing her into oral sex on May 14 in his Manhattan hotel room. TOPSHOTS/AFP PHOTO/Stan HONDA AFP

Op haar eerste persconferentie heeft Nafissatou Diallo, het kamermeisje dat Dominique Strauss-Kahn beschuldigt van een poging tot verkrachting, gezegd dat de zaak tegen hem wil doorzetten voor haar dochter „en iedere andere vrouw in de wereld”. Haar advocaat voegde daaraan toe dat zij „spoedig” ook een civiele procedure zullen beginnen „omdat we Strauss-Kahn verantwoordelijk zullen houden, of dat nu in een strafrechtszaak is of in een civiele zaak”. Diallo had afgelopen weekeinde in interviews met de tv-zender ABC en het weekblad Newsweek de openbaarheid gezocht, nadat de Amerikaanse media wekenlang haar naam, als slachtoffer, uit de publiciteit hadden gehouden. Gisteren hield ze, voor het eerst sinds vermeende poging tot verkrachting op 14 mei in het Sofitel, een persconferentie. Met dit publiciteitsoffensief proberen zij en haar advocaat het Openbaar Ministerie onder druk te zetten. Dat had begin deze maand laten weten twijfels te hebben aan de geloofwaardigheid van Diallo, die onder andere niet consistent zou zijn geweest in haar verklaringen. Diallo reageerde gisteren geëmotioneerd. „Ik moet heel wat doorstaan. Mijn dochter ook. We huilen iedere dag. We kunnen niet slapen. Veel van wat ze over me zeggen is niet waar.” (AP)