Omonia Nicosia boekt ruime zege op ADO

ADO Den Haag ligt zo goed als zeker uit de Europa League.

Omonia Nicosia heeft goede zaken gedaan in de derde voorronde van de Europa League. De Cypriotische club was gisteravond in het GSP Stadion met 3-0 te sterk voor ADO Den Haag, dat een vervolg in het Europese bekertoernooi kan vergeten. Alex, Hernan Rengifo en Dimitris Christofi scoorden voor de thuisploeg.

ADO kwam er in Nicosia nauwelijks aan te pas. Toch kreeg Omonia in de eerste helft nauwelijks kansen. Pas nadat Kum een overtreding maakte op Christofi, kwamen de Cyprioten via een penalty van Alex in de 37ste minuut op 1-0. In de tweede helft zorgde invaller Vincento voor een opleving bij de Haagse club, maar die was van korte duur. Een fout van Coutinho werd door Rengifo afgestraft. Een schot van Spugnin kwam nog terecht op de lat. Maar in de 77ste minuut was het Christofi die er uiteindelijk 3-0 van maakte.

De uitkomst is een flinke tegenslag voor de Haagse ploeg die 24 jaar geleden voor het laats Europees voetbal speelde. ADO heeft volgende week bij de return een wonder nodig om de laatste kwalificatieronde in de Europa League toch nog te bereiken. Die wedstrijd wordt op 4 augustus gespeeld in Den Haag. (Novum)