Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Obama spreekt over impasse schuldenpafond

Schermbeeld van de toespraak van president Barack Obama.

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vanmiddag een verklaring gegeven over de impasse rond de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond.

Hij pleitte voor een compromis om de schuldencrisis op te lossen waar zowel de Republikeinen en Democraten zich in kunnen vinden. Gisteren verdiepte de politieke crisis in Washington over het verhogen van het Amerikaanse schuldenplafond zich verder. Interne verdeeldheid bij de Republikeinse partij zorgde ervoor dat een stemming over een voorstel van John Boehner, de Republikeinse leider in het Huis van Afgevaardigden, niet doorging. Daarmee is een akkoord over het schuldenplafond verder weg dan ooit.

Bekijk hier de toespraak van Obama terug: