Kortkolom sport

Woods keert terug op de golfbaan na blessure

Miami. Tiger Woods maakt volgende week zijn rentree bij de Bridgestone Invitational in de Amerikaanse plaats Akron (Ohio). Dat maakte de golfer afgelopen nacht bekend op zijn website. De voormalig nummer één van de wereld is hersteld van een blessure aan zijn linkerbeen die hem elf weken aan de kant hield. Woods miste daardoor twee majors, de US Open en het Brits Open. Woods kwam half mei voor het laatst in actie bij het Players Championship in Ponte Vedra Beach (Florida). Hij moest toen na negen holes geblesseerd opgeven. Hij is op de wereldranglijst gezakt naar de 21e plaats, zijn laagste ranking sinds januari 1997. Woods, winnaar van 14 majors, behaalde zo’n twintig maanden geleden zijn laatste toernooizege bij de Australian Masters. Onlangs besloot Woods te stoppen met zijn caddie Steve Williams, na eens samenwerking van twaalf jaar. Met de 47-jarige Nieuw-Zeelander aan zijn zijde won Woods dertien van zijn veertien majortitels. Het is nog niet bekend wie de nieuwe caddie van Woods wordt. (AP, Reuters)

Griekse clubs: wegens omkoping degradatie

Rotterdam. De Griekse eredivisieclubs Olympiakos Volos en AO Kavala zijn teruggezet naar de tweede divisie. Dat heeft de Griekse voetbalbond gisteren bekendgemaakt. Beide clubs zijn betrokken bij een omkoopschandaal dat het Griekse voetbal in zijn greep houdt. De clubs moeten ook een boete van 300.000 euro betalen. De voorzitters van de beide voetbalclubs werden voor het leven geschorst. Door de terugzetting van de twee clubs lijken de vorig seizoen gedegradeerde clubs Larissa en Panserraikos alsnog op het hoogste niveau actief te blijven. Zowel Volos als Kavala noemde de beslissing van de bond onterecht en gaat in beroep tegen de degradatie. (Novum, AP)

Voetbalbond van de VS ontslaat coach Bradley

Rotterdam. Bob Bradley is niet langer de Amerikaanse bondscoach. Dat meldt de Amerikaanse voetbalbond U.S. Soccer. De 53-jarige Bradley stond ruim vierenhalf jaar aan het roer bij Team USA. De prestaties op de laatste editie van het Noord- en Midden-Amerikaans kampioenschap hebben Bradley de kop gekost. Team USA verloor in de groepsfase met 2-1 van Panama. Het bereikte nog wel de finale, maar werd daarin met 4-2 verslagen door Mexico. Bradley kreeg vorig jaar nog een contractverlenging tot en met het WK van 2014 in Brazilië. (Novum)

Sabella wordt nieuwe bondscoach Argentinië

Buenos Aires. Alejandro Sabella wordt de nieuwe bondscoach van de nationale Argentijnse voetbalploeg. Hij volgt Sergio Batista op, die dinsdag ontslagen werd na de zwakke Argentijnse prestaties in de Copa America. Batista stond zelf nog maar een jaar aan het roer, maar kon het tij niet keren. In de zeventien wedstrijden onder zijn leiding konden de Albicelestes maar acht keer winnen. Als trainer van Estudiantes de la Plata won Sabella in 2009 de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse Champions League. De oud-middenvelder voetbalde voor River Plate, Sheffield United, Leeds en Estudiantes. (AFP)

‘Thomas Dekker naar jeugdploeg Garmin’

Rotterdam. Wielrenner Thomas Dekker gaat voor Chipotle Developmet Team rijden, zo meldt AD. Chipotle is de jeugdafdeling van de Amerikaanse Protourploeg Garmin-Cervelo. Dekker zal in de Ronde van Portugal debuteren voor zijn nieuwe team. De ex-renner van Rabobank en Silence-Lotto maakte begin juli zijn rentree na een dopingschorsing van twee jaar. Tot dusver reed hij alleen Belgische kermiskoersen. (NRC)