Komkommernieuws

Fazippenkuiken uit Leusden gesneuveld

Leusden. - Een van de twee fazantkippen (fazippen) die een paar weken geleden werden geboren op een boerderij in Leusden, is dood. Het hennetje is vermoedelijk door een roofvogel gegrepen en heeft die aanval niet overleefd, dat meldde RTV Utrecht gisteren op de website. De sabelpootkip van de familie Mastenbroek in Leusden werd dit jaar besprongen door een wilde fazant uit de buurt. Daarbij werd de kip bijna geplet, maar ze overleefde de amoureuze toenadering van de fazant. De fazippenkuikens hebben gestreepte veren, kale poten en proberen al wat rond te fladderen. (RTV Utrecht)

Friesland wordt toch niet de zee in geduwd

Groningen. - Initiatiefnemer Sibren Plieger (19) laat weten dat het Facebookevenement, waarin hij volgers oproept op 19 augustus om vier uur ’s middags langs de provinciegrens met Friesland te graven en die provincie vervolgens de zee in te duwen, is afgelast. Het evenement had gisteren al zo’n 5.500 volgers. De jongeman is nogal geschrokken van de reacties, zegt zijn vader tegen De Telegraaf. Sibren zelf wil geen commentaar geven. ‘Het is een goeie grap geweest, Maar lijkt een beetje te serieus genomen te worden. Evenement is bij deze afgelast’, heeft de jongen nu op de Facebookpagina geschreven. (De Telegraaf)