‘Ik wou dat we nog gevaarlijk waren’

‘Mijn ambitie was een zwarte intellectueel in de Nederlandse literatuur te introduceren’, zegt Anil Ramdas over zijn romandebuut Badal. Hoofdpersoon Harry Badal, die aan drank en desillusie ten ondergaat, lijkt zo sterk op Ramdas zelf dat de recensent van Het Parool zijn zorgen uitte over het welzijn van de schrijver. Ramdas alive and kicking, is op zijn beurt bezorgd over de Nederlandse recensenten. ‘Heb ik verdorie, de eerste politieke roman geschreven over de tijd waarin wij nu leven en dan beginnen jullie te zeuren over het autobiografische karakter ervan.”

Elsbeth Etty sprak met de journalist, essayist en programmamaker Anil Ramdas over zijn generatie, over zijn bekentenisroman, over ‘ white trash’, ‘Dutch tolerance’, de PVV en meer ergernissen. Het is de vierde aflevering in de zomerserie interviews met schrijvers en u kunt het interview hier lezen.

    • een onzer redacteuren