Hevige gevechten in Syrië

In Deir al-Zor, een stad in het noordoosten van Syrië, zijn hevige gevechten uitgebroken tussen demonstranten en veiligheidstroepen. Dat meldt persbureau Reuters.

In een nieuwe poging om de protesten tegen president Bashar al-Assad de kop in te drukken, schoten Syrische veiligheidstroepen gisteren drie burgers dood.

Bomaanslag op oliepijpleiding

Ook in het westen van Syrië is er onrust. Daar vond, vlakbij een dam in de stad Talkalakh, een explosie plaats bij een oliepijpleiding. De Syrische staatstelevisie spreekt van een “terroristische aanval” door een groep “saboteurs”. De aanslag zou er voor moeten zorgen dat de olie in het water van de dam zou lekken, waardoor landbouwgewassen schade zouden oplopen. De explosie liet een 10 meter diep krater achter, maar de staatstelevisie maakt geen melding van slachtoffers of specifieke schade aan de leiding.