Bedankt moderne technologie, deze filmscenario’s kunnen de prullenbak in

Schermafbeelding van de film Psycho.

Vakantie geboekt in Californië en op zoek naar een leuk motel? Een klein onderzoekje op Trip Advisor leert dan dat je niet moet overnachten in het slecht onderhouden en enge Bates Motel.

De hoofdrolspeler in de film Psycho (Imdb) zou tegenwoordig met haar iPhone gemakkelijk kunnen teruglezen dat moteleigenaar Norman Bates niet helemaal te vertrouwen is:

“Smelly, dirty, really creepy owner, constantly talks to a mother no one ever sees. Filthy shower, manager’s office smells of stuffed birds, no Wi-Fi. Often travelling alone on business as a cutting-edge website designer, I foolishly checked into the Bates for a night with a gift voucher my ex gave me, and let me tell you, I spent 10 sleepless hours with the chest of drawers propped up against the door, sharpening my toenail clipper, terrified that the owner was going to come in and hack me to pieces with a butcher knife. Oh, another thing: No cable.”

Weg plot, weg wereldberoemde douchescène, weg film.

Maar zo zijn er meer films die wanneer ze in 2011 zouden afspelen niet meer kloppen. De Britse krant The Guardian maakte een overzicht van een aantal beroemde films waarvan het scenario na wat eenvoudig Googlen of Facebooken de prullenbak in kunnen.

    • Hans Klis