Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Politie, recht en criminaliteit

Bano (18) wordt als eerste van de slachtoffers van Utøya begraven

De achttienjarige Bano Rashid werd vandaag als eerste van de 68 dodelijke slachtoffers van de aanslag op het Noorse eiland Utøya begraven. Dat gebeurde bij de kerk van Nesodden. Rashid vluchtte op driejarige leeftijd samen met haar familie uit Irak naar Noorwegen. Bij haar begrafenis waren zowel christelijke als islamitische geestelijken aanwezig en ook de minister van Buitenlandse Zaken Jonas Gahr Stoere gaf een toespraak. In totaal vielen er 76 doden bij de twee aanslagen die politiek terrorist Anders Behring Breivik precies een week geleden pleegde op het eiland en in het centrum van Oslo.
Familie en vrienden wandelen naar de laatste rustplaats van de doodgeschoten Bano Rashid.
Wolfgang Rattay / Reuters
Wolfgang Rattay / Reuters
Bano Rashid.
Thomas Winje Oeijord / Reuters
De Noorse minister van Buitenlandse Zaken Gahr Stoere spreekt tijdens de uitvaart van Bano Rashid in de Nesodden kerk bij Oslo.
Thomas Winje Oeijord / Reuters
Vrienden en familie bij de begrafenis van Bano Rashid.
Thomas Winje Oeijord / Reuters
Een christelijke en twee moslimgeestelijken gaan de begrafenisstoet voor.
Wolfgang Rattay / Reuters
Nabestaanden wonen de uitvaart van Bano Abobakar Rashid (18) bij. Zij was een van de slachtoffers op het eiland Utøya waar de politieke terrorist Anders Behring Breivik 68 mensen doodschoot.
Thomas Winje Oeijord / AFP