3 redenen om uit te gaan

1 JAMSESSIE

Jam de la Crème

Scheveningen: Strandtent Buiten. Za 20.00-04.00u. Prijs: 10 (vvk)/12,50 euro (deur). www.jamdelacreme.nl

Het jamsessiefestival Jam de la Crème beslaat dit jaar twee podia. Bandleden van o.a. Caro Emerald, Pop Up Animal Kids, The Deaf, Bazzookas en State of Monc zullen deelnemen aan de grote jamsessie, die wordt geleid door Vince van Reeken (Di-Rect) en Remco Visker (RemJam). Op het tweede podium zijn optredens van o.a. Bombay Showpig, Janne Schra’s ‘Schradinova’, Moore en Knalpot.

2 dark underground

Summer Darkness

Utrecht: div. locaties. Van 29 t/m 31 juli. www.summerdarkness.nl

Het Domplein is drie dagen lang het hart van het Summer Darkness festival, met onder andere liveoptredens, modeshows en een Gothic/Fantasy/Dark Underground Market. Het muzikale aanbod is divers, met wave, ambient, electro, medieval, neo-folk, EBM, synth/futurepop, neo-classical, industrial, noise en dit jaar voor het eerst ook dubstep en witchhouse. Het festival begint met de Bal du Masque (Tivoli, 22.00u, 15 euro), een avond die in het teken staat van maskers, kostuums, magie, illusies, sprookjes en avonturen.

3 dubstep

OI! Mini Festival

Amsterdam-Noord: Tolhuistuin. Za 17.00-23.00u. Kaarten: 15 euro. www.tolhuistuin.nl

Na vaak in Paradiso te hebben gestaan en diverse hostings op festivals als Valtifest en Mysterland te hebben gedaan, houdt dubstepfeest Oi! nu zelf een festival. Verwacht rauwe sounds, kunst en gekkigheid met op twee podia muziek van onder anderen de Britten J:Kenzo en Lost, Gomes en Brutuzz, Akkachar en Bobby 6 killers. Verder o.a. een voetbaltafel annex live jukebox van 22tracks, eten, cocktails en live art.