Opinie

    • Ik

Weeral NS

NS, gewraakt en gedoodverfd wegens onverwacht stokkende reizen en ander vervoersongemak. Nu gelauwerd om de humor van een medewerker. Ik mis mijn aansluiting wegens een oponthoud door niet sluitende deuren. Ik moet naar Leeuwarden en bevind me volgens de borden op het juiste perron. Rolt er een trein binnen met als bestemming Schiphol. Vraag ik

NS, gewraakt en gedoodverfd wegens onverwacht stokkende reizen en ander vervoersongemak. Nu gelauwerd om de humor van een medewerker. Ik mis mijn aansluiting wegens een oponthoud door niet sluitende deuren. Ik moet naar Leeuwarden en bevind me volgens de borden op het juiste perron. Rolt er een trein binnen met als bestemming Schiphol. Vraag ik ter controle een conducteur of Schiphol de vrije vertaling is van Leeuwarden?

Hij knikt. „Dat is Nieuw-Fries.”

Yono Severs

    • Ik