Weer

Vrij warme vochtige lucht die nu nog in het land aanwezig is, wordt de komende 24 uur vervangen door koelere. Tegelijkertijd stabiliseert de atmosfeer, waardoor het morgen in tegenstelling tot vandaag op alle plaatsen droog is.De verandering heeft te maken met de toenemende invloed van een hogedrukgebied bij Ierland. Tussen dat systeem en lagedrukgebieden boven het continent steekt een matige tot aan de Waddenkust vrij krachtige noordwestenwind op die frissere lucht binnenblaast.

Vanavond komen verspreid nog een paar buien voor. De meeste plekken zijn echter droog met ruimte voor zon, en zeker landinwaarts is het mild met weinig wind. Vannacht valt alleen in het zuiden lokaal nog een bui. Het koelt af naar 12 tot 14 graden.

Morgen trekken van boven zee wolkenvelden over die in het noorden niet of nauwelijks zon toelaten bij 16 of 17 graden. In het zuiden lukt dat echter regelmatig en haalt Limburg nog 20 graden. Het blijft droog.

Zaterdag verloopt bewolkt met soms een regenbuitje en maximaal 16 graden. Zondag breekt de zon nu en dan door. In het zuidwesten van het land is het dan al vrij zonnig, een weerbeeld dat volgende week overal doorzet, met stijgende temperaturen.