Verbeek wil van Romero af, maar niet aan Roma

AZ wees een bod van AS Roma op doelman Romero af. Ook de deal tussen Ajax en Roma over Stekelenburg is ver van rond, zegt AZ-trainer.

Het bod van AS Roma op doelman Sergio Romero is door AZ afgewezen. Roma is in onderhandeling met Ajax over een transfer van doelman Maarten Stekelenburg, maar toonde volgens AZ-trainer Gertjan Verbeek dus ook interesse in de Argentijnse keeper. Dat zei Verbeek gisteren tegen De Telegraaf.

Over de onderhandelingen over de doelman van Ajax zegt Verbeek: „Met Stekelenburg duurt het ook veel te lang. Als Roma hem echt had willen hebben, was het allang rond geweest. Wij weten wat ze willen uitgeven voor een keeper en dat is niet veel.”

Verbeek ziet Romero wel het liefst zo snel mogelijk vertrekken bij AZ. „Dat is beter voor de club en beter voor de groep”, aldus Verbeek. De trainer noemt zijn gedrag structureel storend. „Hij ontbrak maandag aan het eind van het seizoen op de laatste training en ik heb hem daarna nooit meer gesproken. Hij is nog niet klaar met mij als hij hier terugkeert. Dan mag hij Argentijns international zijn, dat interesseert me geen reet.”

AZ beschikt naast Romero over Esteban Alvarado, Joey Didulica en Erik Heijblok. Alvarado verdedigt vanavond het doel in het duel met het Tsjechische FK Jablonec, waartegen AZ aantreedt voor de voorronde van de Europa League. (NRC)