Veel prints! En de pilotenbril kan af

Op een ideale festivaldag klim je ongedoucht de tent uit in een bloemenjurk, op teenslippers, met coup-troep. Maar het klimaat in West-Europa stelt meer eisen aan de juiste festivallook. Gelukkig promoveerde stijlicoon Kate Moss in 2005 de Hunter-laars en waxjas al tot festivaltrend. Kaplaarzen, duffels en waxjassen zijn na drie jaar nog steeds couture du jour op festivals. In tegenstelling tot de gevlochten haarbandjes, Minnetonka’s en fladdertuniek. Buttons op je shirt, smileys en neon-skinnyjeans kunnen ook echt niet meer. Welke trends spotten we dit jaar wel op het terrein?

1Het afgeknipte spijkerbroekje – amper bilbedekkend. Te combineren met oversized herenhemd en off the shoulder wollen vest. Als het broekje niet van spijker is, is het van kant. Net zoals jurkjes weer mogen in braaf broderie.

2De bolhoed vervangt de jagershoed. Ook de hoofdstrik om de hoge knot, ofwel het preppy paasei, is hot.

3De klassieke pilotenbril kan worden ingewisseld voor een meer vierkant model, helemaal zwart of met gekleurde rand. Het ultieme accessoire is de linnen tas, maar ook knuffels en opblaasbeesten doen het goed.

4Prints prints prints! Tribals op je drollenvangerbroek, bloemen op je jumpsuit en strepen op je maxi-dress. Ook de jaren-tachtig-pijn-aan-je-ogen-prints, liefst op lycra legging of trainingsjack, blijven festival-fähig.

5Punkkistjes of preppy brogues. De bootschoen maakt een comeback, net als de polkadot en espadrille. Welkom bij de marine!