Theater & Muziek

Gratis!

Theatergroep Hendick-Jan de Stuntman brengt dit weekeinde tijdens het festival Karavaan in Schagen de razend-boeiende voorstelling Gratis! In tijden van cultuurbezuinigingen lijkt een gratis voorstelling helemaal ideaal, maar is gratis wel gratis? Bestaat dat: kunst die niets kost? De drie broers Van Wees geven het verrassende en eigenzinnige antwoord. karavaan.nl

Verkassen III

Regisseur Lyda Tijsen van de groep Het Gezelschap brengt een ode aan een nieuwbouwwijk in Zwaag (Noord-Holland). Met dans, heftige scènes en een tuinder die uit zijn tuin is verdreven verbeelden Tysen en haar spelers hoe het is om een gloednieuwe woning te betrekken. Met alle hoop en tragiek van dien. Mooi spel op bijzondere locaties. hetgezelschaphoorn.nl

Parade

Laat u niet afschrikken door eventuele regen: in het Moreelsepark in Utrecht staat dit weekeinde nog het reizende festival de Parade met een groot aantal interessante voorstellingen. Laat u verrassen door maar liefst twee variaties op het befaamde stuk Who’s Afraid of Virginia Woolf? De groep De Gasten maakt er met Einde Oefening een bittere, eigenzinnige versie van en Raymonde de Kuijper en George van Houts geven met Who’s Afraid of George and Mildred? hun eigen variatie op het thema huwelijkscrisis. Deze aanbevelingen staan niet uw bezoek aan een van de andere prachtige tenten op het festivalterrein in de weg. deparade.nl

Nieuw

De Peer Group brengt de Drentse Bluesopera met muziek van Cuby and the Blizzards in een weiland bij Gieten (www.peergroup.nl) en tijdens de Karavaan kunt u dit weekeinde meedoen aan het theatrale experiment Zeezien. Wandel van Camperduin tot Petten en beluister strandverhalen over zee, zeewrakken en jutters. karavaan.nl/karavaanlab

The Isbells

Een wel heel bijzondere plek om de Belgische band The Isbells aan het werk te zien: de Zwoele Zomeravond van het Kröller-Müller Museum. Singer-songwriter Gaetan Vandewoude en zijn musici brengen (vanaf 17u30) melancholische folky popsongs; mooie samenzang op dromerige akoestische gitaargolven. Daarnaast ook optredens van zanger Raymond van het Groenewoud, kunstenaar Gijs van Bon, schrijver Gummbah en De Dansers e.a.

30 juli, 15u-20u30 Zwoele Zomeravond in Kröller-Müller Museum, Otterlo. www.kmm.nl

Dubstep festival Oi!

Van diepe sound-dupstep tot party dub-step: het eerste Nederlandse dubstepfestival klinkt in de Tolhuistuin. Oi! brengt muziek van de Britse mixers J-Kenzo en Lost, dj’s Gomez en Brutuzz, Rotterdammer Mucky Muxx en The Bobby 6 killers.

Oi! Minifest, 30 juli, Tolhuistuin, Amsterdam. www.tolhuistuin.nl