Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Spectaculaire TED-talk van Kevin Slavin

Hoe vormen algoritmes onze wereld? Die vraag beantwoordt Kevin Slavin op deze TED-talk. Kevin Slavin is de baas van de cross-mediale spelletjesfabrikant Area-Code. In verband met deze TED-talk: kijk ook eens naar de VPRO-documentaire ‘Inside the Black Box‘, over de rol van algoritmes bij de aandelenhandel op Wall Street.

Hoe vormen algoritmes onze wereld? Die vraag beantwoordt Kevin Slavin op deze TED-talk.

Kevin Slavin is de baas van de cross-mediale spelletjesfabrikant Area-Code.

In verband met deze TED-talk: kijk ook eens naar de VPRO-documentaire ‘Inside the Black Box‘, over de rol van algoritmes bij de aandelenhandel op Wall Street.