Six degrees van Lowlands

Naam: Martin Verhorst (36)

Beroep: voormalig product manager EMI music

Eerder op Lowlands: 17 keer

Kijkt uit naar: Warpaint, Omar Souleyman

Meest memorabele Lowlands-moment:

„Ik ging al jaren naar Lowlands. Al vanaf het begin, toen je nog op vrijdagmiddag aankwam en je tentje met gemak kwijt kon op camping 1, tot het moment dat je steeds vroeger naar Biddinghuizen trok en steeds verder weg moest kamperen. Al die keren vielen me de mensen die aan de zijkant óp het podium stonden, op. Ik vroeg me af hoe je daar terechtkwam en besloot dat ik daar ook best een keer wilde staan. In 2003 was het zo ver. Ik was in mei als perspromotor begonnen bij een platenmaatschappij en in augustus reed ik met de auto de backstage parkeerplaats van Lowlands op. Daar kreeg ik mijn eerste acces all area’s-bandje omgebonden. Het was een mooi moment. Als een kind in een snoepwinkel zo blij liep ik over het backstage terrein. En bij het optreden van Interpol stond ik dan eindelijk aan de zijkant van het podium. Het was me gelukt! Maar na die eerste opwinding begonnen me wat dingen op te vallen. Het geluid – in de tent altijd erg goed – was klote. Het was hartstikke druk op dat kleine, beschikbare stukje aan de zijkant. Ik stond de technici constant in de weg. En ik zag eigenlijk helemaal niets. Aan de zijkant van het podium staan was lang niet zo romantisch als het vanuit de tent geleken had. Dit jaar speelt Interpol ook op Lowlands. En ik sta gewoon weer in het publiek.”