Sipke Overbeeke

Naam: (33)

Beroep: online marketeer bij Philips

Eerder op Lowlands: 11 keer

Kijkt uit naar: Niks. Gaat niet, omdat het uitverkocht was voor de bands bekend waren.

Meest memorabele Lowlands-moment:

„Het optreden dat ik nooit meer zal vergeten, was dat van Osdorp Posse in 1999. Osdorp Posse was in die tijd nog lekker rebels – net als ik overigens. De organisatie van Lowlands had de populariteit van de band ietsjes verkeerd ingeschat en ze in een te kleine tent gezet. De tent puilde uit, ook omdat het laatste optreden op zondag was. Def P besloot de boel lekker op te ruien en riep het publiek op te gaan rellen: ‘We zijn de laatste band van het festival en deze tent is toch te klein, dus breek ’m maar af!’ Dat liet het publiek zich geen twee keer zeggen, redelijk snel hingen er mensen aan het plafond. Het was één grote chaos, tot Def P Jan Douwe Kroeske achter in de zaal zag staan. Kroeske, toen nog veel op de radio, draaide Osdorp Posse nooit, dus werd het publiek gevraagd zich om te draaien naar Kroeske en heel hard ‘dood aan de radio’ te roepen. Dat deden we, als één man. Als afsluiter van het optreden nodigde de band iedereen uit op het podium. En ook daar gaf het hele publiek gehoor aan. Ik geloof dat zelfs het podium doormidden ging. Op dat moment greep de organisatie, die tot dan toe lijdzaam had toegekeken, toch maar in en trok de stekker eruit. Voordat het echt te erg werd.”