Randstad zet opnieuw groeicijfers neer; aandeel gedaald

WFA03: GOEDE OMZET RANDSTAD:AMSTERDAM;28JUL2011 ***ARCHIEFFOTO 17FEB2011***-AMSTERDAM -Randstad (RAND.AE) maakt in de cijfers over het tweede kwartaal een Winst Randstad opnieuw gegroeid. Foto WFA/ Dijkstra

Uitzendconcern Randstad heeft voor de vijfde achtereenvolgende keer de omzet in het tweede kwartaal zien stijgen. Ook in eigen land is het een na grootste uitzendonderneming ter wereld erin geslaagd de opbrengsten opnieuw omhoog te brengen.

Randstad presenteerde een omzet van 3,92 miljard euro over het tweede kwartaal, 13 procent meer dan het jaar ervoor. Overigens is de groei minder groot dan verwacht. Analisten hadden op een bedrag van 3,95 miljard euro gerekend. De omzet in Nederland steeg met 7 procent tot 727 miljoen euro.

Het uitzendconcern kon in het tweede kwartaal een stijging van het bedrijfsresultaat van bijna een kwart noteren. Dat steeg tot 153,5 miljoen euro, 10 miljoen meer dan verwacht. De nettowinst is 101 miljoen euro, tegen 77 miljoen het jaar ervoor.

Financieel directeur Robert-Jan van de Kraats laat tegenover NRC Handelsblad weten dat ondanks het trage herstel van de economie en de werkgelegenheid, het concern goede zaken doet:

De trend van herstel, die eind 2009 in de VS begon in de uitzendsector, is geleidelijk overgewaaid naar Europa. De groei wordt gestuurd door de industriële sector. Vervolgens trekt de administratieve sector aan, daarna de groep professionals, hbo’ers en academici. Het is een klassiek patroon van economisch herstel, niet tijdelijk, maar ook geen rechte lijn.

Ondanks de groeicijfers die Randstad over het tweede kwartaal presenteerde is het aandeel Randstad in vergelijking met vorig jaar met ruim twintig procent gedaald.

Wij vinden een bedrijf managen al moeilijk, laat staan de beurs. Bij beleggers speelt vertrouwen in de toekomst een grote rol. Wij kunnen alleen met goede prestaties komen, maar de koers niet beïnvloeden.

    • Dirk Wijnand de Jong