Randstad maakt 30 pct winstgroei

Randstad Holding heeft in het tweede kwartaal van dit jaar ruim 101 miljoen euro winst gemaakt, een stijging van 31 procent ten opzichte van vorig jaar. De groei was het sterkst in Duitsland, Frankrijk en in Noord-Amerika. In Groot-Brittannië daalde de winst 64 procent ten opzichte van medio 2010, voornamelijk wegens krimp van de publieke sector.

Het is het vijfde kwartaal achtereen dat Randstad dubbele groeicijfers vertoont. De omzet van Randstad Holding is in een jaar tijd gestegen met 13 procent tot 3,9 miljard euro. De bruto winst steeg in dezelfde periode met 24 procent naar 154 miljoen euro, terwijl de schuld in een jaar licht daalde van 1.142 miljoen euro naar 1.070 euro.

Beleggers reageerden gematigd positief op de halfjaarcijfers. De koers van het aandeel Randstad steeg vanochtend met 1,2 procent tot 31,30 euro.

In Nederland presteerde Randstad boven de verwachtingen. De ‘ebita’ of bruto winst (de winst voor rente, belasting en waardeveranderingen) steeg ten opzichte van vorig jaar met 22 procent naar 47,2 miljoen euro. De totale omzet in Nederland steeg in een jaar van 682,7 miljoen euro naar 727,4 miljoen. De resultaten van de onderdelen Tempo-Team als Yacht bleven achter, wegens de krimp van de publieke sector.

In Groot-Brittannië waren de effecten van de overheidsbezuinigingen sterker. De ebita daalde in een jaar tijd van 4 miljoen euro naar 1,5 miljoen. De daling van het marktaandeel in de Britse publieke sector (30 procent) werd deels gecompenseerd door een stijging van de omzet in de private sector (14 procent).