Een man maand vast zonder naam

John Doe Courtesy Utah County Sherriff's Office

Hij werd opgepakt omdat hij bij geparkeerde auto’s rondsnuffelde en op verboden gebied liep, maar weigerde vervolgens zijn identiteit te onthullen. De man zonder naam belandde daardoor in de gevangenis zonder dat iemand wist wie hij was. De politie van Utah haalde alles uit de kast om zijn naam te achterhalen, maar niets bleek te werken.

Ze namen zijn vingerafdrukken af, onderworpen hem aan een medische test, stuurden hem naar een psycholoog, gaven hem een telefoonkaart in de hoop dat hij vrienden of familie zou bellen, maar de man gaf niets prijs.

Toen de politie de hulp inschakelde van het publiek, stroomden honderden reacties binnen. De mysterieuze man zou de befaamde crimineel D.B. Cooper zijn of de aan Alcatraz ontvluchte Frank Morris.

Uiteindelijk, na bijna een maand gevangenschap, bleek het om de 61-jarige Philip Todd Beavers te gaan. Geen misdadiger, geen bekendheid, maar een doodnormale man die kort geleden zijn baan was kwijtgeraakt. De reden waarom hij zijn naam niet wilde vertellen is niet bekend.