Kredietwaardigheid Cyprus afgewaardeerd

Kredietbeoordelaar Moody’s heeft de kredietwaardigheid van Cyprus afgewaardeerd met twee stappen van A2 to Baa1. De explosie die op 11 juli de belangrijkste energiecentrale van de eilandstaat zwaar beschadigde, heeft de bezorgdheid over de fiscale gezondheid vergroot, laat Moody’s weten. De Cypriotische president zal vandaag het ontslag eisen van alle leden van zijn kabinet, zo maakte een woordvoerder van de regering gisteren bekend. Bezorgdheid bestond al over de Cypriotische bancaire sector, die te nauw verweven zou zijn met de Griekse economie. Als onderdeel van het nieuwe Griekse steunpakket zal die sector flinke verliezen moeten nemen. Kredietbeoordelaars Fitch en Standard & Poor’s hebben de Cypriotische kredietwaardigheid de laatste maanden ook al afgewaardeerd. (AP)