Kortkolom binnenland

‘Straatracer’ verdacht van doodslag na crash

Utrecht. Justitie verdenkt Mohamed ben J., de 23-jarige man die afgelopen maandag een dodelijk ongeluk veroorzaakte in Utrecht, van doodslag of poging tot doodslag. Ben J. zou betrokken zijn geweest bij een straatrace, zo meldden getuigen na het ongeval. De verdachte tikte met zijn auto een voorganger aan, die daarop van de weg raakte en tegen een boom botste. Een 29-jarige passagier in deze auto kwam om het leven, de 37-jarige bestuurder ligt nog altijd in coma. Ben J. bleef ongedeerd. Een zwarte BMW cabrio uit de 3-serie – die tegen Ben J. zou hebben geracet – reed na het ongeval door. De politie is nog altijd op zoek naar deze auto. (NRC)

Onderzoek naar fraude bij verslaafdenopvang

Goes. Het zorgkantoor in Goes doet onderzoek naar mogelijke fraude met persoonsgebonden budgetten (pgb’s) bij een verslaafdenopvang in het Zeeuwse Wemeldinge. Dat bevestigt een woordvoerder naar aanleiding van berichtgeving in de Volkskrant. De directeur van stichting In De Vrijheid zou zijn cliënten blanco formulieren hebben laten invullen. De directeur zou dan achteraf invullen wat voor zorg er is geleverd en wat dit heeft gekost. Zo zou hij jaarlijks tonnen incasseren. Signalen over misstanden bij de verslaafdenopvang hebben eerder deze week het zorgkantoor van verzekeraar CZ bereikt, zei de woordvoerder. (Novum)

Paraffine aangespoeld aan Friese Waddenkust

Holwerd. Aan de Friese kust is deze week zo’n vijf kubieke meter paraffine aangespoeld. De kwelders van Nieuwebildtzijl tot en met Holwerd, een gebied met een lengte van zo’n twintig kilometer, zijn besmeurd. Dat meldt Rijkswaterstaat. Het middel is waarschijnlijk afkomstig van een boorplatform of olietanker, maar is niet schadelijk voor mens en milieu. Rijkswaterstaat is vandaag begonnen met het opruimen van de paraffine en onderzoekt de herkomst ervan. (Novum)

Inval in Oirschots woonwagenkamp

Oirschot. De politie is vanochtend een klein woonwagenkamp in het Brabantse Oirschot binnengevallen. Het gaat om een actie van zo’n zeventig mensen van justitie in de zogeheten taskforce hennep, die de wietteelt in Noord-Brabant moet bestrijden. Er zijn arrestaties verricht, maar de politie wil nog niet zeggen hoeveel. (Novum)