Doden door noodweer in Filippijnen en Zuid-Korea

Damaged cars are seen at a village after a landslide and heavy rainfall in Seoul July 27, 2011. Wild weather has battered the peninsula since late Tuesday, causing widespread flooding and transport delays, while the share price of insurers fell on fears that damage costs would run into millions of dollars. REUTERS/Park Mun-ho/Newsis (SOUTH KOREA - Tags: DISASTER ENVIRONMENT IMAGES OF THE DAY) NO SALES. NO ARCHIVES. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS. SOUTH KOREA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SOUTH KOREA REUTERS

De Filippijnen en Zuid-Korea kampen met ernstig noodweer. Daarbij zijn inmiddels tientallen doden gevallen. Bij hevige regenval en overstromingen in het noordoosten van de Filippijnen zijn zeker 25 mensen omgekomen. Nog 31 mensen worden vermist. De huizen van ongeveer een half miljoen mensen zijn overstroomd na de aankomst van tropische storm Nock-ten afgelopen maandag. De meeste vermisten zijn arme vissers die ondanks de storm de zee op zijn gegaan om de kost te verdienen. In Zuid-Korea vielen zeker 36 doden, onder meer als gevolg van aardverschuivingen. (AP)