Diversen

Drie dagen feest

Festival Hongerige Wolf is drie dagen lang muziek, theater, poëzie, beeldende kunst, dans, literatuur, performance, eten, drinken en (evt.) logeren in en om het buurtschap Hongerige Wolf, het meest noordoostelijke plekje van Nederland. De straten, dijken, velden en weilanden van het buurtschap in de gemeente Oldambt, maar ook bij de bewoners thuis in de woonkamer, tuin of schuur maken deel uit van het decor. Op 28, 39, 30 juli. Inl www.festivalhongerigewolf.nl

Kunst in de kerk

Voor de Zomerexpositie met hedendaagse beeldende kunst in de eeuwenoude Stevenskerk van Nijmegen belichten de deelnemende kunstenaars dit jaar het thema Verwondering. Er zijn schilderijen van Sven Hoekstra, Alexander Bobkin, Janos Bittenbinder, Gerrie Dobbelaer, Henk Hage en Zhou Jun, grafiek van Harrie Gerritz, collages van Loes van Schaaijk, sieraden van Frans Beelen en beelden van Pieter van Eck, Miriam Severijns, Jan Tregot.

Inl www.intermedi-art.nl. T/m 21 aug ma 10u30-13u di t/m zo 12-17u.

Landschapstuin

Kleurrijke borders voeren de boventoon op zondag 31 juli tijdens de voorlaatste opentuindag van dit seizoen in de Landschapstuin Klein Knoevenoord in Brummen (bij Zutphen) . Zoet geurende phloxen, statige Veronicastrums, grote bossen perzikkruid en lelies tonen de rijkdom van de zomer. Ook dahlia’s zijn weer helemaal terug. Wandelend door de tuin en het parkachtige bos, via de route van één kilometer, ervaart de bezoeker de harmonie van tuin en landschap die hier en daar naadloos in elkaar overgaan.

Knoevenoordstr 66. Zo 31 juli 10-17u. Entree € 4,50. Ook open: 3 aug 18-22u. Inl 0313-655704 www.kleinknoevenoord.nl

Zonsondergang Weerribben

Op di- en donderdagavond start om 19u30 in Ossenzijl een vaartocht door de Weerribben. Een eldorado van smalle sloten en vaarten omgeven door weelderige bloemen en kruiden: waterlelies, munt, haagwinde, grote ratelaar en krabbescheer. De boswachter vertelt over de geheimen van de avond en de nacht zoals het geluid van de roerdomp en het kleinst waterhoen. Duur: 2u.

Natuuractiviteitencentrum, Hoogeweg 27 in Ossenzijl. Aanm: tot 16u dag van vertrek. 0561-477272 of 06-53784651. Kosten € 8 p.p. t/m 4 jaar € 4,50.

Strandbibliotheek Strandbezoekers van het IJmuiderstrand kunnen in juli en augustus weer gebruikmaken van de Strandbibliotheek. Strandbezoekers kunnen vanaf 11u gratis boeken lenen, zonder lid te zijn van de bibliotheek.

Muziek in de Hortus

In de Amsterdamse Hortus botanicus is elke zondag in juli en augustus livemuziek in de tuin, van klassiek via jazz tot lieve liedjes. Deze zondag staat in het teken van het Franse chanson.

Plantage Middenlaan 2a, www.dehortus.nl

Audiotour Fraeylemaborg

Wandelen door het Slochterbos aan de hand van een audioguide van de Fraeylemaborg in Slochteren, waarmee op tien locaties in het park de geschiedenis weer tot leven wordt gebracht. Hoofdweg 30. Inl 0598-421568 & www.fraeylemaborg.nl

Slottuintheater

Warme accordeonmuziek en de theatervoorstelling Belle en het Beest. Dat staat zondag 31 juli op het programma van het Slottuintheater in de tuin van Slot Zeist in Zeist. Op 3 aug is er een middag- en een avondconcert. Start 31/7 13u30. Entree gratis. www.slottuintheater.nl

Over Datum Eetclub

Over Datum Eetclub is t/m 23 aug elke dinsdag van 18u in Amsterdam. Deze dinsdag geeft Ome Ad zijn exotische twist aan de over-datum-ingrediënten. (Deuren open 17u30. Entree: wisselt wekelijks. Mediamatic BANK, Vijzelstraat 68. Res www.mediamatic.net

Zomercarnaval

De Straatparade (30 juli) in Rotterdam is het kleurrijke hoogtepunt van het Zomercarnaval, de 2,5 km lange optocht van praalwagens en carnavalsgroepen. Ook de Fernandes Battle of Drums (29 juli) is uitgegroeid tot een populair onderdeel van het evenement.

Westfriese Waterweken

Op do 4 aug worden om 17u de Westfriese Waterweken geopend tijdens Lekker aan de Dijk in Enkhuizen. De weken erna worden Enkhuizen, Medemblik, Schagen en Hoorn aangedaan, waar waterspelen, theater te water en muzikale optrendens centraal staan. www.westfriesewaterweken.nl

Orgeltocht in Amstelland

Ad van Pelt is de organist van de orgeltocht die zaterdag langs kerkorgels in Ouderkerk a/d Amstel en Uithoorn voert. Het is een mooie combinatie van kerkbezichtiging, orgelmuziek en een route door het landschap. Start: 10u30 Kerkstraat 11 Ouderkerk. Aanm. niet nodig. www.orgeltochten.nl