Cyril Snijder

Naam: (33)

Beroep: eindredacteur NOS

Eerder op Lowlands: 10 keer

Kijkt uit naar: Paul Kalkbrenner, Flogging Molly, Lykke Li

Meest memorabele Lowlands-moment:

„Het was niet zozeer een mooi moment, eerder een typisch Lowlands-moment. Vier jaar geleden was ik er donderdagavond al. Omdat er verder nog niks open was, was het hartstikke druk bij de 24-uurstent. Opeens, rond een uur of één ’s nachts, viel mijn oog op een groep mensen die – half ontbloot – in de modder naast de tent aan het glijden en springen waren. De mannen en vrouwen werden aangemoedigd door een groep joelende en juichende bezoekers. Na een tijdje geamuseerd toekijken, begon ik me opeens af te vragen waar die modder eigenlijk vandaan kwam. Het had al een aantal dagen niet meer geregend en het was verder hartstikke droog. Toen zag ik vier stroompjes en vier urinoirs die iets verderop stonden. De mensen waren in een modderpoel van pis aan het springen en glijden maar hadden niks door, zo dronken waren ze. Daarbij was het best heet dus begon het met de minuut steeds meer te stinken. Ik heb me minutenlang kapot gelachen. Het was verreweg het smerigste modderincident wat ik ooit op Lowlands heb gezien.”