Citaten kamermeisje DSK ‘verkeerd weergegeven’

Nafissatou Diallo leaves Manhattan criminal court, Wednesday, July 27, 2011, in New York. (AP Photo/ Louis Lanzano) Nafissatou Diallo verlaat de rechtbank in Manhattan, gisteren. Foto AP

Het kamermeisje dat voormalig IMF-topman Dominique Strauss-Kahn van verkrachting beschuldigt is ten onrechte neergezet als een geldbeluste opportuniste. Dat stelt haar advocaat.

Haar advocaat en Nafissatou Diallo zelf brachten gisteren acht uur samen met de openbaar aanklagers door. Op het programma stond onder meer het afluisteren van alle telefoongesprekken die Diallo had na de gebeurtenissen in mei.

Uit de opnames zou naar voren zijn gekomen dat Diallo daags erna zich in haar telefonisch contact vooral richt op wat haar is overkomen, niet op de status of rijkdom van de IMF-topman, aldus Diallo’s advocaat Kenneth Thompson:

“Information has been put out there about Ms. Diallo that now I know was false. She never was scheming to take DSK’s money, and that’s a fact.”

Diallo zelf stond de pers niet te woord. Ook de aanklager en DSK’s advocaten gaven geen commentaar.
De marathonsessie was de eerste keer dat Diallo en de aanklagers samenkwamen nadat de aanklagers op 1 juli hun twijfel hadden geuit over de geloofwaardigheid van het kamermeisje. Vorige week stond Diallo voor het eerst zelf de pers te woord.

Op 23 augustus wordt duidelijk of de openbaar aanklager de zaak tegen Dominique Strauss-Kahn doorzet.