Buitenland

Antony Gormley ,Horizon Field,August 2010 - April 2012 A Landscape Installation in the High Alps of Vorarlberg, Austria 100 life-size, solid cast iron figures of the human body spread over an area of 150 square kilometres (detail view),Presented by Kunsthaus Bregenz © Antony Gormley and Kunsthaus Bregenz, Photos: Markus Tretter Antony Gormley,Horizon Field,August 2010 - April 2012 Eine Landschaftsinstallation im alpinen Hochgebirge Vorarlbergs, Österreich,100 lebensgroße Abgüsse eines menschlichen Körpers aus massivem Gusseisen, verteilt über ein Gebiet von 150 Quadratkilometern (Detailaufnahme),Presented by Kunsthaus Bregenz,© Antony Gormley und Kunsthaus Bregenz,Fotos: Markus Tretter

Verenigde Staten

Zomerse straten

In augustus is een aantal straten van New York drie zaterdagen lang verboden toegang voor alles met een motor. In het kader van het Summer Streets-evenement hebben fietsers, skaters, dansers en wandelaars dan het rijk alleen van Brooklyn Bridge tot aan Park Avenue. En NYC heeft meer buitenevenementen op het programma, zoals SummerStage met gratis livemuziek in Central Park (www.summerstage.org), het outdoor art festival Celebrate Brooklyn (www.bricartsmedia.org) en de Harlem Week vol kraampjes en optredens (www.harlemweek.com). Wie zin heeft om te lachen komt naar het Fringe Festival met ruim duizend optredens van internationale comedians en artiesten. (www.fringenyc.org). www.nycgo.com

Duitsland

Future Garden

Tot 15 september is in Kunstbunker in Nürnberg onder de titel Future Garden werk te zien van Walter van Beirendonck, Jason Bunton, Herbert de Colle/ Hannes Ribarits, Gregor Eichinger, Gerhard Himmer, Anna Jermolaewa, Uwe Jonas, Franco Kappl, e.a.

Kunstbunker - forum für zeitgenössische Kunst, Bauhof 9. +49 911 2448494 & www.kunstbunker-nuernberg.org

België

Theater aan Zee

Van 28 juli tot en met 6 augustus heeft in Oostende Theater Aan Zee (www.theateraanzee.be) plaats. De stad aan zee wordt dan het centrum voor de theater-, muziek- en literatuurliefhebber. Onder het thema You’ve got this strange effect on me stelde gastcurator Josse De Pauw een gevarieerd programma samen. Van repertoire, danstheater, muziektheater, tot monoloog en hoorspel en dit van 9u. tot 22u. Zoals elk jaar is er tijdens dit kunstenfestival speciale aandacht voor Jonge Theatermakers.

www.toerismevlaanderen.nl

Oostenrijk

Horizon Field

Antony Gormley plaatste honderd levensgrote standbeelden in de Oostenrijkse Voralberg. De mannen van dit Horizon Field, gemodelleerd naar Gormley’s lichaam, staan op verschillende afstanden van elkaar op een hoogte van ongeveer 2.000 m. De installatie blijft gehandhaafd tot eind april 2012.

www.kunsthaus-bregenz.at

Salzburg Festival

Van 27 juli tot 30 augustus worden in Salzburg de Festspiele gehouden met opera en concerten. Het is een van de belangrijkste muzikale zomerevenementen. Onder meer Le nozze di Figaro van Wolfgang Amadeus Mozart en Macbeth van Giuseppe Verdi. De Duitse sopraan Angela Denoke zingt de hoofdrol in de opera De zaak Makropulos van Leos Janacek.

www.salzburgerfestspiele.at Tickets +43-662-8045-500

Italië

Ileana Sonnabend: een Italiaans portret

Galeriehouder en kunstverzamelaar Ileana Sonnabend (1914-2007) had met haar eerste echtgenoot Leo Castelli een fijn neus voor het ontdekken van talent in New York. Met haar tweede echtgenoot Michael Sonnabend, introduceerde ze met succes Amerikaans talent en provocatieve Italiaanse avant-garde in Parijs. De zestig werken die tot 2 oktober worden getoond in Guggenheim Venetië komen uit haar collectie en omvat werk van kunstenaars als Pistoletto, Fontana, Rotella. Jim Dine, Rosenquist, Baldessari en Cy Twombly. www.guggenheim-venice.it