Britten erkennen Libische rebellenraad als regering

Het Verenigd Koninkrijk erkent de Nationale Overgangsraad in Libië vanaf nu als enige legitieme volksvertegenwoordiging en regering. Dat liet de Britse minister van Buitenlandse Zaken William Hague gisteren weten. Groot-Brittannië zal daarom nu ook de huidige Libische regeringsvertegenwoordigers het land uitzetten. Hague wil zo de weg vrijmaken voor leden van de rebellenraad om zitting te nemen in de Libische ambassade in Londen. Hij vindt dat deze stap aangeeft dat de regering van Moammar Gaddafi haar legitimiteit kwijt is geraakt. De minister wil bevroren tegoeden van Gaddafi ter waarde van ruim 100 miljoen euro aan de rebellen schenken. Het Britse Sky News beweert tevens dat enkele van de ambassadeleden al hebben aangegeven naar Benghazi af te reizen omdat zij zich willen aansluiten bij de rebellen. (Reuters)