Bezoek ook eens de goeie onbekende

Lowlands is niet het festival dat leunt op de grote namen; juist de enorme diversiteit is de kracht. Onder de oppervlakte van Arctic Monkeys, The Offspring en De Jeugd van Tegenwoordig ligt veel fraaie muziek te wachten op ontdekking. Deze acts, bijvoorbeeld.

Skrillex

Was Lowlands een keukenkastje, dan was Skrillex de blender. Verwacht versnipperde samples en verscheurde beats van deze 23-jarige jongen uit Los Angeles, die zelf zegt Aphex Twin en The Prodigy als inspiratiebronnen te zien. Zelf voegen we daar dan nog The Bloody Beetroots aan toe, de act die vorig jaar de Bravo ondersteboven zette. Skrillex leunt wat minder op een zware bas, maar is net zo goed in staat een volle tent even te doen vergeten dat er ook nog een buitenwereld is.

Frank Turner

Je kijkt wel even op als je Frank Turner, singer-songwriter met houthakkersblouse, op YouTube het massaal toegestroomde publiek van het Britse muziekfestival Reading ziet bespelen. Duizenden schreeuwen zijn teksten woord voor woord mee. Die bekrulde Brit kan dus wel wat, ook al levert zijn naam aan deze kant van het water nog niet veel meer op dan wat opgehaalde schouders. Als we nu allemaal alvast ‘Photosynthesis’ uit ons hoofd leren, is het straks op Lowlands het ultieme meeschreeuwmoment.

Op nrcnext.nl en lowlove.nl kun je de komende weken meer lezen over onbekende parels op het Lowlandsprogramma.