7 redenen om uit te gaan

1 amnesty-concert

Janine Jansen

Utrecht: Geertekerk. Tijd: 20.00u. www.50jaar.amnesty.nl

Violiste Janine Jansen geeft speciaal voor leden van Amnesty International een concert in de Geertekerk, ter ere van Amnesty’s vijftigste verjaardag. Op het programma staan het Streichsextett van Ervín Schulhoff, het Quintet Nr 4 g-moll van Wolfgang Amadeus Mozart en het Streichsextett van Erich Wolfgang Korngold. Jansen wordt begeleid door vijf andere strijkers: Boris Brovtsyn, Maxim Rysanov, Amihai Grosz, Torleif Thedéen en Jens-Peter Maintz.

2 theater

Who’s Afraid of George and Mildred?

Utrecht: Moreelsepark. Tijden: 19.00, 20.15 & 21.30u. T/m 31 juli. www.deparade.nl

George van Houts en Raymonde de Kuyper spelen een toneelechtpaar in Who’s afraid of George and Mildred, een huwelijkscomedy geïnspireerd op de Britse tv-comedy George and Mildred. Ook van 5 t/m 10 augustus op de Parade in Amsterdam.

3 muziek

Alex Clare + AKS

Eindhoven: Effenaar. Tijd: 21.00u. Entree: 12,50 euro. www.effenaar.nl

De muziek van de Londense muzikant/zanger Alex Clare bestaat uit blues, soul en pop met een vleugje dubstep. Eerder deze maand verscheen zijn debuutalbum The Lateness Of The Hour, waarop hij hulp kreeg van Diplo & Switch, ook wel bekend als Major Lazer.

4 salsa

Rico Latino Salsa Night

Enschede: Oude Markt. Tijd: 18.00-0.00u. www.uitinenschede.nl

Tijdens Rico Latino Salsa Night, onderdeel van de Grolsch Summer Sounds, wordt de Oude Markt in Enschede omgetoverd tot één grote Zuid-Amerikaanse fiësta. Diverse dj’s en bands spelen opzwepende muziek en je kunt deelnemen aan zumba, salsa of merengue workshops. De overige Grolsch Summer Sounds zijn op 4 augustus (De Deure XXL Piratenshow), 11 augustus (NiX Blues Night) en op 18 augustus (Thursday Night Fever).

5 TENTOONSTELLING

AIDS-3D: New Innovations

Amsterdam: NIMk. T/m 2 sept, di-vr 11.00-18.00u. Gratis. www.nimk.nl

Het in Berlijn woonachtige Amerikaanse duo AIDS-3D (Daniel Keller en Nik Kosmas) vermengt technologie, theorie, kunst en alledaagse objecten in multimediale werken. Ze produceren sculpturen, tweedimensionaal werk, computerinstallaties en performance based werken die op het internet, in musea, galeries, clubs of etalages verschijnen.

6 festival

Theater Aan Zee

Oostende, België. Van 28 juli t/m 6 aug. www.theateraanzee.be

Theater-, muziek- en literatuurliefhebbers kunnen tijdens Theater Aan Zee negen dagen terecht in de Belgische badplaats Oostende. Met o.a. Tjitske Jansen, Toon Tellegen, Hans Dagelet en Corrie Van Binsbergen, Nick Steur, Poolse Vis, Laurens Krispijn De Boer, Marcel Osterop, Reena Riot, Eefje De Visser en Bucket Boyz. Voor het eerst sinds zijn ontstaan in 1997, besteedt het festival dit jaar ook aandacht aan film, met een programma getiteld Hombres Complicados. Ook is er een heus kinderfestival in het Leopoldpark.

7 reggae

Morgan Heritage

Vanavond in Off_Corso, Rotterdam, vrijdag in Melkweg Amsterdam & zaterdag in Club Eqlipse, Tilburg. www.reggaeholland.com

Peetah en Gramps Morgan zijn al jaren grootheden in de reggaewereld. Met hun bekende stemgeluid vormen ze het gezicht van de band Morgan Heritage.