Zelfmoordterrorist doodt burgemeester van Kandahar

Bij een zelfmoordaanslag in Kandahar Stad is de burgemeester van de op één na grootste stad van Afghanistan omgekomen. De moord volgt op aanslagen op de halfbroer van Hamid Karzai en een belangrijke adviseur van de president in de voorbije weken.

Update 10.16 uur De moord op Ghulamn Haidar Hamidi is opgeëist door de Afghaanse Talibaan.

De aanslag in het zuidelijk gelegen Kandahar vond vanochtend plaats, bevestigt woordvoerder Zalmay Ayoubi van de gouverneur van de provincie Kandahar. Een zelfmoordterrorist liet zijn explosieven ontploffen in de buurt van het kantoor van burgemeester Ghulam Haidar Hamidi. De bom zou verborgen hebben gezeten in de tulband van de zelfmoordterrorist.

Burgemeester Hamidi werd genoemd als opvolger van de omgebrachte halfbroer van Karzai. Door de reeks van aanslagen in het door Talibaan geteisterde Kandahar is er weer twijfel gerezen over de stabiliteit in de regio die voor de Amerikanen cruciaal is in de strijd tegen terrorisme. Meer dan de helft van de aanslagen in Afghanistan tussen april en juni werd volgens de VN in Kandahar gepleegd. De Verenigde Staten is juist begonnen met het terugtrekken van troepen uit Afghanistan.


Grotere kaart weergeven