Wilders: Cohen probeert politiek slaatje te slaan uit ‘Noorwegen’

Wilders kwam in het manifest van aanslagpleger Anders Breivik voor, de Noor zag in de PVV-retoriek een voorbeeld. Foto NRC / Merlin Daleman

Geert Wilders beschuldigt Job Cohen ervan een “politiek slaatje” te willen slaan uit de gebeurtenissen in Noorwegen. De PVV-leider haalt via zijn Twitter-account ook uit naar Tofik Dibi van GroenLinks.

Twitter avatar geertwilderspvv Geert Wilders Linksigen als Cohen en Dibi proberen nu politiek slaatje te slaan uit massamoord. Ranzig. PVV blijft zichzelf, inhoudelijk en ook vwb toon!!

Wilders: Breivik verknipte idioot

PvdA-kopstuk Cohen zei eerder dat Wilders en zijn partij te weinig afstand deden van de aanslagen in Oslo en op het eiland Utøya. Wilders reageerde aanvankelijk alleen met een kort bericht op Twitter op de aanslagen. Daarop kwam de kritiek dat hij meer uit te leggen had, gezien de overeenkomsten tussen zijn gedachtegoed en dat van de dader in Noorwegen.

Gisteren kwam Wilders met een uitgebreidere verklaring. Daarin noemde hij Breivik een verknipte idioot. Wilders walgt ervan dat Breivik in zijn manifest diverse keren naar Wilders en de PVV verwijst.

Haagse PVV’er bedreigd om ‘Noorse tweet’

De vicefractievoorzitter van de PVV in Den Haag heeft zijn accounts op Hyves, Twitter en Facebook verwijderd omdat hij ernstig zou zijn bedreigd. Dat meldt RTV West vanochtend.

Afgelopen weekend plaatste Arnoud van Doorn een bericht een bericht over de ‘Noorse PvdA’ op Twitter, net na de aanslagen. Volgens de Volkskrant verstuurde hij het bericht onder de kop ‘Noorse PvdA wil Israël bombarderen’, waarvan Van Doorn inmiddels zou hebben gezegd dat het inhoudelijk niet klopt en de timing onhandig was.

    • Jules Seegers