Weer

Nog een paar dagen te gaan en de maand juli is al weer voorbij. Deze maand heeft landelijk gezien tot nu toe geen enkele zomerse dag opgeleverd. Lokaal is het in het zuiden en oosten wel eens warmer geworden dan 25 graden maar in De Bilt bleef de temperatuur er onder.

Vanavond en komende nacht kan er nog een enkele bui vallen maar op de meeste plaatsen is het droog en klaart het op. Wederom wordt het nevelig en kunnen lokaal enkele mistbanken ontstaan. Bij weinig wind daalt het kwik naar een graad of 13. Morgen is er meer ruimte voor de zon. In de loop van de dag ontstaan landinwaarts wel stapelwolken. Enkele daarvan kunnen uitgroeien tot een stevige regen- of onweersbui. Omdat er weinig stroming is in de atmosfeer hebben die buien een zeer plaatselijk karakter. De meeste zon is weggelegd voor het noordwestelijk kustgebied en de Wadden. Met een zwakke tot matige noordelijke wind wordt het 20 graden op de stranden tot rond 23 graden landinwaarts.

Vanaf vrijdag trekt de noordwestenwind aan en komen veel wolkenvelden vanaf de Noordzee over. Het blijft op de meeste plaatsen droog maar dit levert wel weer lagere temperaturen op. Maar volgende week gaan ze met meer zon ook weer omhoog.