voetbalnieuws

Doelman Piet Velthuizen keert terug bij Vitesse. Hij komt over van het Spaanse Hércules Alicante, waar zijn nog drie jaar doorlopende contract ontbonden werd. „Ik kon uit vier clubs kiezen. Maar Vitesse is het oude nest en heeft een trainer die mij erg aanspreekt. Ik dank God dat ik weer deze stap omhoog mag maken”, vertelt Velthuizen. Velthuizen debuteerde in 2006 voor Vitesse in het betaalde voetbal en kwam in Arnhem tot 108 competitieduels. Hij verruilde Vitesse afgelopen seizoen voor de Spaanse club.

De overgang van doelman Maarten Stekelenburg van Ajax naar AS Roma lijkt zo goed als rond. „Duidelijk is dat AS Roma er alles aan wil doen om Maarten binnen te halen voor komend seizoen”, zei Rob Jansen, zaakwaarnemer van Stekelenburg, op de site van Sport Promotion.

Argentinië is op zoek naar een nieuwe bondscoach. Sergio Batista is na de desastreus verlopen Copa America in eigen land de laan uit gestuurd. De 48-jarige Argentijn is de vierde trainer in vijf jaar van het nationale elftal. De Zuid-Amerikanen hebben al achttien jaar geen prijs gewonnen. Batista nam het stokje in oktober 2010 over van Maradona, die op het WK van Zuid-Afrika werd uitgeschakeld in de kwartfinales. Batista leidde Argentinië onder 21 op de Olympische Spelen van Beijing in 2008 nog naar de gouden medaille. In zeventien duels onder zijn leiding won Argentinië acht keer. Zes keer werd gelijkgespeeld en driemaal verloren. In oktober begint Argentinië aan de kwalificatie voor het WK van 2014 in Brazilië.

De leiders van voetbalbonden van Caraïbische landen hebben van de FIFA 48 uur de tijd gekregen om uitleg te geven over hun aanwezigheid bij een verdachte vergadering. Volgens de wereldvoetbalbond is het bewezen dat alle aanwezigen bij die vergadering smeergeld kregen aangeboden van Mohamed bin Hammam, die envelopjes met veertigduizend dollar zou hebben rondgedeeld. De bedoeling was dat de Caraïbische bonden bij de voorzittersverkiezing van de FIFA voor de Qatarees zouden stemmen. Bin Hammam werd zaterdag door de ethische commissie van de FIFA voor het leven geschorst.