Virtuele tour door het Olympisch park van Londen 2012

Over precies één jaar gaan de Olympische Zomerspelen in Londen van start. Hoewel veel Nederlanders denken dat ‘we’ vooral wat te halen hebben bij de Winterspelen (schaatsen) zijn de Oranje-atleten bij de zomerse variant kansrijker. Denk aan hockey, zwemsport, paardensport, judo, wielrennen, roeien en een incidenteel atletisch hoogstandje. Enfin, genoeg om naar uit te kijken want ook beachvolleybal staat weer op het programma.

The Guardian maakte, behalve het bescheiden stukje over de slechts vijftig best medal hopes voor Groot-Brittannië, een intercatieve kaart van het Olympisch park. En toegegeven; het ziet er allemaal knus en fraai uit. See for yourself!

Onder de hashtag #oneyeartogo is vandaag volop te doen op Twitter. NRC-correspondent Titia Ketelaar tweet vanuit Londen onder meer over een interactieve ranglijst van welke landen via Twitter het meest gesteund worden. Nederland staat nog niet in de top-10. Ketelaar wijst ook op het Olympic Park:

Twitter avatar titia_k Titia Ketelaar Nog 365 dagen te gaan tot #London2012. Park ligt er inmiddels mooi bij, alle stadions zijn klaar (op inrichting na) http://t.co/b5PdJUt
    • Jules Seegers