Twitterflirten zou wel eens groot kunnen worden

In de rubriek Jong schrijven jongeren over jongeren en media. Op de blog nrc.nl/jong staan meer columns, links en reacties.

Wat voor mij tot voor kort helemaal nieuw was, is twitterdating. Flirten of daten via Twitter komt steeds vaker voor. In mijn timeline zie ik regelmatig mentions met dubbelzinnige complimenten afgesloten met een ‘x’ (kus) of ‘:$’ (bloos). In de direct messages boxen gaat het er vast nog heftiger aan toe. Een bekende van mij weet hier meer over en heeft me bijgepraat. Man oh man, (vrijgezelle) mensen die niet doen aan twitterdating missen wat.

Twitterdating, simpelweg daten via Twitter, is veel makkelijker dan daten via de bekende datingsites. Je volgt iemand omdat hij of zij er leuk uit ziet, vervolgens hoop je dat hij of zij je terug volgt zodat je privéberichten kunt sturen naar elkaar. Die bekende van me, zowaar een pro op dit gebied, vertelde me hoe het nu echt gaat. Eerst reageren op elkaars tweets, daarna verder praten en elkaar leren kennen in de direct message box. In 140 tekens elkaar leren kennen gaat zo moeilijk... Verder praten via MSN en later Whatsapp.

De jongen die ik ken heeft een date gehad via Twitter. Hij ontmoette een leuke jongen die hem ook wel zag zitten. Nu zou je verwachten dat ze elkaar eerst heel veel gesproken hebben voorafgaand aan die date, maar niets bleek minder waar. Dat verraste me; een voor jou redelijk onbekend persoon daten lijkt mij best eng. Dat was niet zo, ze hebben een paar dagen met elkaar gepraat en toen afgesproken. Er was een klik, maar niet dé klik. Twitterdaten is één ding, twitterseksdaten is nog iets anders. Het zou totaal niks voor mij zijn, dat kan ik u wel zeggen, maar toch; het gebeurt. Vaker dan je denkt.

Ik voorspel een trendje; dat daten via Twitter kan nog eens groot worden. Eén ding is wel zeker: ik pas ervoor.

Marissa de Jong