Storm eist levens in Filipijnen

In this photo taken Tuesday July 26, 2011, motorists negotiate a portion of a highway following a landslide brought about by heavy rains from the slow-moving storm Nock-ten (local name Juaning) in Legazpi, Albay province in northeastern Philippines. Nock-ten unleashed massive floods and landslides Tuesday in northeastern Philippines. (AP Photo) Een deel van de weg in Legazpi, Albay, is ondergelopen. Foto AP

Bij hevige regenval en overstromingen in het noordoosten van de Filipijnen zijn zeker 20 mensen omgekomen. Negen mensen worden nog vermist. Dit meldt persbureau AP.

De huizen van zo’n half miljoen mensen zijn overstroomd na de aankomst van tropische storm Nock-ten afgelopen maandag. Veel bewoners van de provincie Albay zoeken onderdak in kerken en gemeentegebouwen.

De meeste vermisten zijn arme vissers die de zee op zijn gegaan om de kost te verdienen, ondanks de storm.

De verwachting is dat de storm, die gisteren de provincie Aurora bereikte en over de provincies Quirino, Nueva Vizcaya, Benguet en La Union is gekomen, vandaag naar de Zuid-Chinese Zee zal trekken.

    • Peter van der Ploeg