Noorse politie publiceert 13 nieuwe namen van slachtoffers

A woman places flowers on a fence in respect of the victims in last Friday's killing spree and bomb attack, in Oslo July 27, 2011. Norway's prime minister on Wednesday pledged a security review after a mourning period for at least 76 people killed by a far-right zealot in bombing and shooting attacks that have traumatised the nation. REUTERS/Cathal McNaughton (NORWAY - Tags: CRIME LAW CIVIL UNREST POLITICS)
A woman places flowers on a fence in respect of the victims in last Friday's killing spree and bomb attack, in Oslo July 27, 2011. Norway's prime minister on Wednesday pledged a security review after a mourning period for at least 76 people killed by a far-right zealot in bombing and shooting attacks that have traumatised the nation. REUTERS/Cathal McNaughton (NORWAY - Tags: CRIME LAW CIVIL UNREST POLITICS) Een vrouw hangt bloemen in een hek in het centrum van Oslo. Foto Reuters / Cathal McNaughton

De Noorse politie heeft van dertien slachtoffers van de aanslagen in Noorwegen de namen vrijgegeven. Het gaat om twaalf slachtoffers die vielen bij het bloedbad op het eiland Utøya en één vrouw die overleed bij de aanslag in de regeringswijk in Oslo.

Beide terreurdaden waren het werk van de 32-jarige Noor Anders Behring Breivik. Het jongste slachtoffer is de 14 jaar oude Sharidyn Svebakk-Bohn, die deelnam aan het jeugdkamp van de Arbeiderspartij. Anne Lise Holter (51) is het oudste slachtoffer, zij kwam om bij de aanslag in het centrum van Oslo. Een van de dertien is de stiefbroer van de Noorse kroonprinses Mette-Marit. Deze Trond Berntsen was politieman en werkte in zijn vrije tijd als beveiliger op Utøya.

Gisteren werden de vier eerste namen gebracht op een website. In totaal zijn 76 mensen omgekomen bij de dubbele aanslag. Vanmiddag werd bevestigd dat er ook een Deense onder de slachtoffers is.