Landverschuivingen Seoul eisen levens van zeker 32 Zuid-Koreanen

Reddeingswerkers zoeken naar overlevenden in verwoeste huizen in Chuncheon. Foto Reuters / Jo Yong-Hak

Landverschuivingen nabij Seoul hebben vandaag aan zeker 32 Zuid-Koreanen het leven gekost. Voor zover bekend worden drie mensen, waaronder een kind, vermist.

De landverschuivingen zijn het resultaat van hevige regenval in het noorden van Zuid-Korea. Bij een verschikking in het zuiden van Seoul kwamen vandaag vijf mensen om het leven. Honderd kilometer ten noordoosten van de hoofdstad, in Chuncheon, kostte het natuurgeweld aan zeker twaalf Koreanen het leven. Acht van hen waren studenten die vrijwilligerswerk deden, meldt AP.

Tientallen mensen raakten gewond en diverse gebouwen zijn zwaar beschadigd. Ongeveer vijfhonderd reddingswerkers zijn op de been.

Het regent al de hele week hevig in het land. In de afgelopen zeventien uur viel er op sommige plaatsen bijna 400 millimeter neerslag. Chuncheon kreeg in twee dagen tijd 250 millimeter te verwerken. Delen van Seoul, waar weerkundigen aanhoudende regenval voorspellen, staan onder water.