Kortkolom sport

Dopingzaak Contador weer maanden later

Rotterdam. Het internationaal sporttribunaal CAS heeft de dopingzaak tegen Alberto Contador uitgesteld. De zitting stond begin augustus op de agenda, maar wordt vermoedelijk pas in november behandeld. Dat meldde het CAS gisteren. De internationale wielerunie UCI en het mondiale antidopingbureau WADA spanden in maart een zaak aan tegen de Spaanse wielerbond. Die had Contador niet geschorst na een positieve dopingtest tijdens de Ronde van Frankrijk van 2010. Bij de drievoudig Tourwinnaar werd toen het verboden middel clenbuterol aangetroffen. Volgens Contador is de zeer lage dosering van het vochtafdrijvende en maskerende middel te wijten aan het eten van besmet vlees. (NRC)

Bloemendaler Dwyer niet meer naar Europa

Rotterdam. Hockeyer Jamie Dwyer keert niet terug in de Nederlandse hoofdklasse. Dat heeft de sterspeler vandaag gezegd in de Australische krant The West Australian. „Ik ga niet meer terug naar Nederland volgend jaar”, zei Dwyer. „Ik ben er redelijk zeker van dat ik nooit meer in Europa zal spelen”. De 32-jarige Dwyer verblijft al enige tijd in zijn geboorteland, waar hij herstelt van een zware knieblessure. Dwyer gaf ook aan zich te concentreren op de Olympische Spelen in London van volgend jaar. In 2004 werd Dwyer met Australië olympisch kampioen, in Peking werden de Aussies derde. Dwyer hoopt de trainingen binnen enkele weken te hervatten. (NRC)

Arjen Robben opnieuw (licht) geblesseerd

Rotterdam. Bayern-aanvaller Arjen Robben heeft zich gisteren geblesseerd in een vriendschappelijke wedstrijd. De Nederlander moest in München tegen AC Milan het veld voortijdig verlaten na een zware tackle van de Nigeriaanse Milan-verdediger Taiwo. Onderzoek wees vanmorgen uit dat Robben een klein scheurtje in het enkelgewricht heeft opgelopen. De blessure zou vrij makkelijk te behandelen zijn. Robben miste de helft van het vorige seizoen door een hamstringblessure. (NRC)

FIFA zeker van fraude Caraïbische bond

Rotterdam. De leiders van voetbalbonden van Caribische landen hebben 48 uur om uitleg te geven over hun aanwezigheid bij een verdachte vergadering. Dat heeft wereldvoetbalbond FIFA gisteren gezegd. FIFA acht bewezen dat alle aanwezigen bij deze vergadering in Trinidad smeergeld kregen van Mohamed bin Hammam, de voormalige voorzitter van de Aziatische voetbalbond. De Qatarees Bin Hammam zou bij de vergadering envelopjes met daarin veertigduizend dollar hebben rondgedeeld. De bedoeling was dat de Caraïbische bonden bij de FIFA-presidentsverkiezing voor de Qatarees zouden stemmen. Bin Hammam werd zaterdag door de ethische commissie van de wereldvoetbalbond voor het leven geschorst. Ook enkele functionarissen van de Caraïbische bond CFU kregen straf. (AP)

Australië te sterk voor waterpolovrouwen

Rotterdam. De Nederlandse waterpolosters hebben vanmorgen verloren van Australië. In de strijd om de vijfde plaats op het WK verloor Nederland met 12-7. De Canadezen gingen met 8-4 onderuit tegen titelhouder de Verenigde Staten. Nederland begon zwak en stond na het eerste kwart al drie punten achter. Voor rust liep Australië uit naar 8-3. In de tweede helft hield Nederland gelijke tred met de Aussies. Iefke van Belkum scoorde driemaal, Nienke Vermeer gooide twee keer raak. Vrijdag strijdt Oranje tegen Canada om plaats zeven. De Verenigde Staten en Australië strijden om de vijfde plek. (Novum)