komkommernieuws

Pepperspray tegen kangoeroe-aanval

CANBERRA - . Twee Australische agenten hebben zondag pepperspray ingezet tegen een kangoeroe die een bejaarde vrouw had aangevallen, zo meldt de politie. De 94-jarige vrouw werd aangevallen toen ze haar was aan het ophangen was in de achtertuin. De vrouw werd met snijwonden en kneuzingen naar het ziekenhuis gebracht. Kangoeroes vallen zelden mensen aan en de politie gebruikte nooit eerder pepperspray bij een kangoeroe-aanval. „Het kalmeerde het dier en leidde de aandacht af van de agenten, dus het heeft gewerkt”, lichtte een woordvoerder het voorval toe. (Novum)

Apenheul is drie neusapen rijker

Apeldoorn. - Drie mannelijke neusapen zijn sinds gisteren te bewonderen in de Apenheul. Ze hebben hun reis van een dierentuin in Singapore naar Nederland goed doorstaan. Neusapen komen alleen voor op het eiland Borneo en zijn in enkele Aziatische dierentuinen te zien. Hun karakteristieke grote rossige neuzen en grote buiken zijn opvallend te noemen. Ze eten alleen heel veel vers blad. Voor de wintermaanden heeft Apenheul al honderden kilo’s blad ingevroren. Daarvoor is speciaal een grote vriezer aangeschaft. De mannetjes zijn geboren in Singapore Zoo. Het zijn twee broers en een halfbroer. (Novum)