Kamermeisje in zaak DSK spreekt met OM

Nafissatou Diallo(C) the hotel maid accusing French politician Dominique Strauss-Kahn of sexual assault arrives at the office of Manhattan District Attorney Cyrus Vance July 27, 2011 in New York with her lawyer to listen to recordings - which she claims may have been mistranslated. Diallo revealed her identity Sunday for the first time since the May 14 incident in which she alleges Strauss-Kahn, the head of the International Monetary Fund at the time and a leading French presidential candidate, forced her into oral sex when she went to clean his room. AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY Nafissatou Diallo komt aan bij de openbaar aanklager in Manhattan. Foto AFP / Timothy A. Clary

Het kamermeisje dat de voormalige IMF-directeur Dominique Strauss-Kahn in mei beschuldigde van misbruik en poging tot verkrachting heeft vandaag met het openbaar ministerie in New York gesproken.

Het is de eerste ontmoeting tussen Nafissatou Diallo en het OM sinds de openbaar aanklager vorige maand aangaf zijn twijfels te hebben over de geloofwaardigheid van Diallo.

De ontmoeting komt een dag nadat het OM en de advocaten van Strauss-Kahn bekendmaakten dat de zittingsdag van Strauss-Kahn is uitgesteld tot 23 augustus. Het OM zal dan wellicht bekendmaken of het de zaak tegen Strauss-Kahn doorzet.

De twijfels over de geloofwaardigheid van Diallo leidden er eerder deze maand toe dat het huisarrest van Strauss-Kahn werd opgeheven. De getuigenis van de vrouw zou inconsistent zijn. Daarnaast zou Diallo gelogen hebben toen ze op haar asielaanvraag zei slachtoffer te zijn geweest van een groepsverkrachting in haar geboorteland Guinee.

Het OM en de advocaat van Diallo wilden niets kwijt over de ontmoeting. De openbaar aanklager is bezig het bewijs in de zaak tegen Strauss-Kahn opnieuw te bekijken en nieuwe informatie te verzamelen. Het OM wil onder andere de Franse schrijfster Tristane Banon spreken, die begin deze maand aangifte deed tegen Strauss-Kahn wegens ‘poging tot verkrachting’.