Inkomsten bij Wegener dalen

Wegener heeft zijn advertentie-inkomsten het afgelopen half jaar verder zien dalen. De uitgever van regionale dagbladen als De Gelderlander en TC Tubantia zag zijn reclameomzet afnemen met 9,6 procent. In het eerste half jaar van 2010 was dat nog 3,3 procent. Wegeners totale omzet in de eerste zes maanden van 2011 was 260 miljoen euro; bijna 4 procent lager dan een jaar eerder. Zowel de dagbladen als de huis-aan-huiskranten verdienden minder met reclame, meldde Wegener vanochtend. Deze week werd bekend dat Wegener zijn automatisering voor een groot deel gaat uitbesteden aan India. Dat kost veertig banen.

Mecom, het Britse moederbedrijf van Wegener, maakte vanochtend ook halfjaarcijfers bekend. De omzet daalde met 1 procent naar 672 miljoen euro. Nederland (Wegener, Media Groep Limburg) is goed voor 298 miljoen euro omzet, voor Denemarken (204 miljoen) en Noorwegen (140 miljoen).