Elke dag zijn de foto's uit Kenia schrijnender

De zeven maanden oude Mihag Gedi Farah wordt door een dokter onderzocht. Hij is ernstig ondervoed; hij weegt slechts 3,4 kilo. Mihag ligt in het veldhospitaal van het kamp Dadaab in Noord-Kenia, dat 400.000 vluchtelingen herbergt. Vooral Somaliërs zijn in grote getale naar Dadaab gevlucht. In de hoop de hongerdood voor te blijven.

Door het uitblijven van de regens zijn in delen van de Hoorn van Afrika grote voedseltekorten ontstaan.

De foto’s die vanuit Dadaab via de persbureaus binnenkomen, worden met de dag schrijnender, zegt de fotoredacteur van nrc.next.

Zie de foto van Mihag.

Op Giro 555 is tot nu toe tien miljoen euro binnengekomen voor de slachtoffers van de hongersnood in de Hoorn van Afrika, zo maakten de Samenwerkende Hulporganisaties gisteren bekend. Sinds 11 juli zamelen de organisaties geld in voor de meer dan elf miljoen mensen in Kenia, Somalië en Ethiopië die door de hongersnood bedreigd worden. Er is dringend behoefte aan voedsel, water en medische zorg.

De Verenigde Naties zetten deze week een luchtbrug op naar Somalië. Zij hopen daarmee rond de 175.000 van de 2,2 miljoen Somaliërs te bereiken die nog niet door humanitaire hulpverleners zijn geholpen.